EL STAC DEMANA A LA GENERALITAT QUE MODIFIQUI LA LLEI PER CONTINGENTAR ELS COTXES A DOBLE TORN

El Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) ha sol.licitat a la Generalitat de Catalunya que modifiqui la llei del Taxi perquè els ajuntaments determinin, si ho creuen necessari, el percentatge de cotxes a doble torn que han d’existir en el seu municipi i al seu torn equilibrar l’oferta i la demanda.
L’escrit que ha estat remès a la Direcció General de Transports i Mobilitat es justifica fonamentalment per la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia, a requeriment de la Federació Catalana del Taxi (FCT) dins del procediment que ha portat al Contenciós Administratiu contra la disposició transitòria sisena aprovada per l’Institut Metropolità del Taxi (IMT). Aquesta norma contingentades els cotxes a doble torn durant un any, prorrogable a un any més.
L’IMT havia aprovat la disposició de manera definitiva el 7 d’abril i es va estar aplicant durant 3 mesos. En aquest temps els cotxes a doble torn van estar contingents i per tant no van créixer més dels que hi havia. Al seu torn, i en la mateixa norma, es va aprovar que a partir d’aquesta data les llicències que es transfereixin només podrien disposar d’un sol conductor, fora titular o assalariat. D’aquesta manera, estava disminuint el nombre de cotxes de forma gradual.
La Federació Catalana del Taxi va interposar un contenciós administratiu en contra de la disposició i va sol.licitar al tribunal, de forma cautelar, la suspensió de l’aplicació de la mateixa fins que no es dictés sentència.
El STAC manifesta en el seu escrit que actualment el sector està exposat a que un cop es dicti la sentència, l’increment de cotxes a doble torn creixi de forma desorbitada creant un gran perjudici per al taxi de Barcelona.
Davant la suspensió de la norma, el STAC afirma que “s’imposa la necessitat urgent de donar potestat als ajuntaments perquè regulin les llicències que treballen les 24 hores”. La pretensió d’aquesta modificació és donar cobertura suficient als ajuntaments per a aquells que vulguin puguin contingent els cotxes a doble torn i d’aquesta manera adequar l’oferta a la demanda.

SALUT I BON VIATGE.
Share