ELS NOUS RESPONSABLES DEL IMT ENDURIRAN ELS EXÀMENS PER A LA CREDENCIAL DE TAXSTA

El Sindicat del Taxi de Catalunya juntament amb altres organitzacions del sector (GUT, STAB I AET) s’han reunit a la seu municipal del departament de Mobilitat amb els nous responsables de l’Institut del Taxi: El president, Eudard Freixedes i el gerent, Eduard Ràmia . Tots dos van exposar com a primer objectiu d’actuació immediata, el replantejament dels actuals exàmens per al’accés a la professió.
Una de les reflexions que va fer el nou president de l’IMT davant les organitzacions sindicals va ser la necessitat que el taxista es guanyi la vida ja que es reflectirà de forma immediata en el sector.
Entre els diferents punts i reivindicacions que va plantejar el STAC, cal destacar la necessitat de contingents el doble torn, regulació horària (16 hores per cotxe); calendari laboral amb els festius interseanales que treballi només el 50 per cent de la flota. Modificar el reglament perquè no es pugui encotxar a 50 metres de les parades de taxi (treure l’excepcionalitat que es pot recollir quan vagis amb el nom de la persona que vas a recollir, com estan fent en l’actualitat les emissores comissionistes.
Eliminar del reglament l’obligació a l’hora transferir la llicència amb el cotxe, que aquest tanga menys de cinc anys. L’autorització dels vehicles de 7 i 9 places. Major promoció del taxi. I augmentar la inspecció als carrers.
Aquests van ser entre altres punts els que es van parlar en aquesta reunió. En els propers dies, l’IMT tornarà a convocar les organitzacions per començar a donar viabilitat a les propuestas.

SALUT I BON VIATGE.
Share