EL TAXI PACTA UN AUGMENT DE LES TARIFES DEL 2,9% PER AL 2012

La pujada del preu del gasoil i la crisi del sector forcen l’increment.

Les associacions que representen el taxi de Barcelona es van asseure dimarts amb el nou gerent de l’Institut Metropolità del Taxi (IMT), Eduard Ràmia, amb l’objectiu de tractar diversos assumptes d’interès per al gremi. Entre ells, les tarifes de l’any que ve, que s’encariran, si no hi ha contraordre del consell d’administració de l’ens regulador o de la comissió de preus de la Generalitat, un 2,9%, per sota de l’augment de l’IPC previst per al 2011, que balla entre el 3% i el 3,2%.
Segons ha pogut saber aquest diari, tant els sindicats com els empresaris del taxi van considerar que aquest encariment és el «mínim imprescindible» per a un sector que en l’últim any ha perdut entre un 15% i un 30% de facturació en una època en la que el gasoil, per a major desgràcia, ha pujat prop del 25%. El percentatge d’augment del preu del taxi només afectarà el quilometratge ia l’hora d’espera. La baixada de bandera pujarà cinc cèntims i els suplements-nit, maletes, aeroport … – no es tocaran. La tarifa del taxi ja va pujar un 3,2% l’any passat-cal tenir en compte l’increment del 2% de l’IVA que no van aplicar el juliol-després de dos anys en què els preus del servei s’havia congelat per la crisi.

NOUS TEMPS
El canvi de color polític a l’ajuntament sembla haver despertat cert optimisme entre els taxistes. Més encara des que el regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes (CiU), prometés en una entrevista en aquest diari que s’endurirà l’examen per accedir a la professió i que s’exigirà als xofers major i millor domini del català i el castellà. «En el taxi succeeixen coses que no ens agraden i que requereixen canvis urgents», apuntava Freixedes.

Finmalmente la proposta és la següent:
Baixada de Bandera T-2: 2,05
Km T-2 0,93
H. Espera T-2 20,00

Baixada de Bandera T-1 2,05
Km T.1 1,18
H. Espera 20,44

Suplements = igual.

SALUT I BON VIATGE.

Share