BARCELONA DÓNA LLUM VERDA AL TAXI DE SET PLACES

Els vehicles de més capacitat han d’arribar a ser el 5% del total de la flota metropolitana l’any 2017.
L’Institut Metropolità del Taxi (IMT) dóna via lliure als taxis de set places, els de sis viatgers i un conductor. La mesura entrarà en vigor a finals d’any o, com a molt tard, a principis del 2012. Les tarifes seran les mateixes que les dels taxis de cinc places, una circumstància que, juntament amb altres, està obrint noves divisions entre els treballadors d’aquest món sempre tens i convuls. En tot cas, no s’aplicarà en els taxis de set places cap suplement especial, cosa que molts clients agrairan en aquests temps difícils.
Els potencials clients seran grups de turistes, famílies nombroses, joves de gresca nocturna, persones amb problemes de mobilitat, executius camí d’una fira comercial … Des de la nova gestió de l’IMT, a càrrec del regidor i president Eduard Freixedes i el seu gerent Eduard Ràmia, entenen que són segments de població fins ara mal atesos.
Un recent informe d’aquesta institució a què tingut accés , el port, l’aeroport i els hotels de la capital catalana concentren la immensa majoria de les demandes dels pocs taxis d’aquestes característiques avui dia en circulació. I davant l’escassa oferta els turistes del món dels negocis es decanten principalment pel lloguer de vehicles privats amb o sense conductor.
A més, abunda l’estudi de l’administració, la nova mesura permetrà que persones que ja no consideraven el taxi com una opció quotidiana el mirin a partir d’ara amb altres ulls. Els pares de les famílies més nombroses sempre ho han descartat com a mitjà de transport perquè els obligava a pagar dues carreres, perquè no hi cabien tots els nens en un mateix vehicle. I moltes persones amb dèficits de mobilitat ni tan sols poden seure en els taxis convencionals. Les seves places no estan adaptades.
En l’actualitat només funcionen a l’àrea metropolitana una trentena de taxis de set places. La llei del taxi de l’any 2003 limitava el servei a les cinc places, però també obria la porta a que sota determinades circumstàncies pogués ampliar aquest nombre fins a nou. Són 888 els vehicles del tipus monovolum de l’àrea metropolitana preparats per prestar aquest servei. El més probable és que tots ells passin a fer-ho de manera escalonada durant el proper any. Tot dependrà de la celeritat de cada propietari, i de les administracions, per completar els pertinents tràmits.

Això permetrà augmentar el nombre de places adaptades als viatgers amb minusvalideses, unes places que per llei hauran de representar l’any 2017 el 5% de tota la flota. La generalització del vehicle de set places també acostarà el taxi a l’oci nocturn, sobretot als grups de joves, i tractarà de millorar la seguretat viària i reduir la conducció sota els efectes de l’alcohol.
En tot cas, i malgrat el al potencial creixement de carreres i clients, l’aposta de l’IMT ha estat rebuda pels professionals amb desigual entusiasme. Luis Berbel, del Sindicat del Taxi de Catalunya (Stac), assegura: “Molts companys l’esperaven amb candeletes. El Stac la va proposar i donem suport com s’està plantejant. Guanyarem molts clients “.
En canvi, Carmen de Botiga, de l’Associació d’Empresaris del Taxi, entén que la instauració del taxi de set places és encertada però mal plantejada. “Les seves tarifes-proposa-haurien de ser més altes perquè els costos d’aquests vehicles són majors”.

SALUT I BON VIATGE.

Share

Un pensament a “BARCELONA DÓNA LLUM VERDA AL TAXI DE SET PLACES

  1. Anonymous

    Bueno, creo que esto se quitó en su dia para darle vidilla a los de lujo, ahora resulta que nos han comido totalmente. Hay monovolumenes de lujo de más de 7 plazas a patadas. Así que esta medida me parece razonable, creo que podremos recuperar mucho mercado, ya que los de lujo cobran el doble que un taxi de los nuestros.

Els comentaris estan tancats.