L´ ALCALDE DE BARCELONA NOMÉS PERMETRÀ A LES MOTOS CIRCULAR PEL CARRIL BUS-TAXI SI ÉS SEGUR

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha reiterat aquest divendres que ell personalment és favorable al fet que les motos puguin circular pel carril bus-taxi, però no ho tolerarà si no és segur: “Si no tenim garanties de seguretat, no ho permetrem”.
Ho ha dit un dia després que, a la Comissió municipal de Seguretat i Mobilitat, el Govern municipal deixés en suspens la decisió, i es remetés a una comissió en el marc del Pacte per la Mobilitat que es reunirà el 29 de novembre.
En declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, Trias ha reconegut que l’informe del Reial Automòbil Club de Catalunya (Racc) i els de diverses entitats recomanen que no es permeti i posen en dubte la seguretat.
“No estic disposat a permetre-ho amb els informes negatius”, ha assegurat l’alcalde, i ha ressaltat que la responsabilitat de la seguretat és de l’Ajuntament, i si ocorre un accident pot originar-se un embull.
Ha recordat que moltes ciutats amb els carrils bus prou amples permeten que per ells circulin l’autobús i la moto, i que París fins i tot permet que l’utilitzin les bicicletes.
Tot i això, ha concretat que en el cas de Barcelona “el gran problema per permetre la circulació pel carril bus és la dimensió dels carrils”, ressaltant que no només són estrets, sinó que no hi cap ni el mateix autobús.
Davant de les manifestacions dels últims dies contra les retallades pressupostàries, Trias ha afirmat que han de desenvolupar-se demanant permís i sense col·lapsar el trànsit, i ha defensat que “s’ha d’explicar a la gent que no s’ha d’ocupar la via pública per on no van els vianants”.
Ha afegit que “serà complicat” aconseguir-ho, però que s’ha de fer, tot i que ha conclòs que quan veu imatges de les manifestacions d’altres ciutats, es queda amb les de Barcelona
.

NO A LES MOTOS AL CARRIL BUSTAXI PER UN TRANSPORT PÚBLIC RÀPID I SEGUR.
SALUT I BON VIATGE.

Share