PUIGCERDÀ PLANTEJA DIVIDIR LA COMARCA EN ZONES PER PRESTAR EL SERVEI DE TAXI

PUIGCERDÀ. REGIO 7. MIQUEL SPA.- L’equip de govern de Puigcerdà i els professionals del taxi han plantejat la creació de zones de prestació unificada del servei a la Cerdanya. La mesura s’ha debatut en la última reunió que han mantingut per mirar de solucionar els problemes d’intrusisme en el sector.
El projecte planteja la creació d’una àrea a l’entorn de Puigcerdà on els taxis puguin operar lliurement, una mica com ho fan els taxistes de Barcelona dins la zona metropolitana. Això comportaria necessàriament la coordinació dels municipis afectats, que podrien ser, per exemple, Bolvir, Llívia, Guils o Fontanals, perquè són els que tenen el terme municipal limítrof amb el de la capital. Per això ara l’Ajuntament de Puigcerdà traslladarà la proposta al Consell d’Alcaldes. La creació d’una àrea de prestació unitària del servei hauria de comportar també la unificació de les tarifes i la incorporació per part dels gremis locals més petits del sistema de fixació del preu a través de taxímetre, segons ha explicat l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira. La idea planteja, igualment, la creació d’una o dues zones més a la resta de la comarca que s’adeqüin a la realitat territorial. Així, per exemple, es podrien crear dues zones més al Baridà i la Batllia, amb pobles com Martinet, Bellver i els més petits que hi ha a més alçada i a l’entorn d’Alp i la resta de pobles de la solana com ara Urús, Das i Prats. Aquesta divisió és, però, encara molt embrionària i cal que sigui debatuda pels responsables municipals i els respectius professionals del taxi. En la reunió entre l’equip de govern de Puigcerdà i els taxistes es va plantejar que en un futur aquestes zones es podrien anar unint. En aquest sentit, Piñeira ha argumentat que «potser si comencem amb un projecte més modest, després en podrem aconseguir un de més ambiciós com és la zona única de prestació del servei a tota la comarca».
Expedients oberts La Policia Local de Puigcerdà ha començat a obrir actes a taxistes d’altres municipis que carreguen clients a Puigcerdà. L’alcalde ha explicat que «hem donat odres a la Policia Local» perquè ho faci, i ha avisat que si hi ha reincidents es procedirà a multar-los. Les sancions les gestionaria l’àrea de Transports de la Generalitat.

SALUT I BON VIATGE.

Share