JORNADA INFORMATIVA NOU CONVENI COL.LECTIU DEL TAXI DE BARCELONA

La secció sindical del taxi de la CNT juntament amb l’associació de taxistes i usuaris TAXIS LLIBERTAT, han organitzat per al dissabte 28 de febrer a les 19:00 hores una xerrada informativa sobre el nou conveni del taxi de barcelona. Aquest nou conveni col · lectiu del taxi de barcelona va entrar en vigor l’1 de gener de 2013 i té una durada de 5 anys.

Aquesta xerrada informativa es realitzarà en el sindicat de la CNT de Barcelona, ​​per això convidem a tots els taxistes, tant treballadors autònoms com assalariats i usuaris del taxi a participar i informar-se sobre aquest nefast nou conveni del taxi de barcelona.

La intenció d’aquesta xerrada és informar a tots els companys i companyes, de quines són les conseqüències d’aquest injust conveni, conseqüències que afecten els treballadors assalariats i també als autònoms, ja que si el taxista assalariat treballa en males condicions també ho farà el taxista autònom, també donarem consells i solucions per lluitar contra aquest conveni que perjudica el transport del taxi de barcelona.

Uns dels punts més polèmics d’aquest conveni són aquests:

 Article 19 Plus de dies festius: En concepte de plus de dies festius s’ha d’abonar la quantitat de 140 euros mensuals bruts fixos durant tota la vigència del conveni. Es paga el dia 30 del mes següent com a màxim. Aquest plus de dies festius compensa tots els dies de descans mensual. En ser el plus festiu cotitzable amb caràcter, el treballador assumeix l’import de la seguretat social i IRPF que li correspon.

 Aquest article dels plus de dies festius correspon al conveni antic del taxi de l’2008-2011, en el nou conveni l’han suprimit, l’han eliminat amb la qual cosa el taxista assalariat de barcelona quan treballi un dia festiu, no cobrés res, treballés gratis , però el més gravi de tot és que aquest plus de dies festius eren cotitzables a la Seguretat Social i l’IRPF, amb la qual cosa el treballador haurà de pagar la quantitat corresponent a la seguretat social i l’IRPF.

 Article 25. Jornada i descansos: La jornada màxima legal és de 40 hores setmanals de treball efectiu. Entre el final de la una jornada i l’inici de la següent han de transcórrer, com a mínim, dotze hores. L’empresa determinarà l’horari de la prestació del servei així com el de recollida i lliurament del vehicle. A manca d’aquesta determinació s’entén que el treballador prestarà la jornada de vuit hores diàries a la seva elecció dins de l’horari establert per al torn de treball …..

Aquest article està ben clar jornada laboral de 8 hores diàries, no 12 hores no poden obligar cap treballador a fer cada dia 12 hores com estan fent, la realitat del taxi de barcelona és que s’explota als taxistes assalariats en jornades de 12 hores , perquè l’empresari exigeix ​​una alta recaptació i si no són acomiadats, les tàctiques de l’empresari és fer competir i enfrontar als treballadors per veure qui fa més recaptació, és utilitzar la por a l’acomiadament perquè treballin més hores. Les quatre hores treballades de més no són declarades, ni en la nòmina, ni a la seguretat social, ni en la declaració de renda per tant és un frau, l’empresari a costa de l’explotació dels treballadors.

Aconsellem a tots els taxistes assalariats, que quan acabin la jornada laboral treguin el tiquet corresponent de la impressora i l’hi guardin, un tiquet per cada dia de treball.

SALUT I BON VIATGE.

Share