TROBADA DEBAT: ANARQUISME, LLUITA OBRERA I MOVIMENTS SOCIALS

cartel-debate-e1476525201433

Lloc: La Cinètika (Fabra i Puig 32, Barcelona) Data: 19 de novembre de 2016 Hora de inici: 10:00h

Presentació:

Mitjançant el present document ens agradaria convidar-vos a participar del debat que, des de la CNT-AIT de Barcelona, estem organitzant i que té com a objectiu analitzar i comprendre la presència de les lluites socials assembleàries i antiautoritàries en el sí dels conflictes laborals. Des del nostre sindicat considerem que la lluita obrera és el pilar fonamental de resistència a la societat de classes, i percebem un cert desencís amb la mateixa per part de col·lectius que desenvolupen una funció molt activa en altres àmbits de lluita. Ens agradaria poder parlar d’aquest tema per poder aprendre de les diferents reflexions que apareguin durant el debat, i aplicar aquest aprenentatge en les nostres lluites quotidianes, ja que estem convençuts de que repercutirà positivament en elles.

A continuació us presentem informació sobre l’organització i el funcionament del debat.

Preparació dels continguts:

Els col·lectius i persones convidades tindran uns dies per enviar ponències i rèpliques pel debat. Aquesta redacció de ponències pot fer-se de forma individual o col·lectiva. Des de la CNT-AIT aportem una ponència que podria servir de base i que en sí mateixa és suficient per generar una part del debat. Tot i així, la trobada serà més enriquidora quanta més participació hi hagi en l’elaboració de ponències, per la qual cosa us animem a contribuir en aquest sentit.

Temporalització:

La data prevista pel debat és dissabte 19 de novembre, per la qual cosa hem establert la següent temporalització:

    • Des de la invitació fins el 23 de octubre: elaboració oberta de ponències.

    • El 23 d’octubre: elaboració i tramitació de l’ordre del dia.

    • Des del 23 d’octubre al 13 de novembre: possibilitat d’elaboració de rèpliques, contraponències i textos complementaris als punts de l’ordre del dia.

    • Del 13 de novembre fins a la trobada: no es tramitarà cap text per facilitar la reflexió sobre el material ja disponible.

Coordinació:

El debat es coordinarà a través de la Comissió de Cultura de la CNT-AIT de Barcelona, utilitzant per enviar i recollir ponències el següent mail de contacte:

cultura@barcelona.cnt.es

Participants:

Podran participar del debat totes aquelles persones i grups interessats, excepte les següents excepcions:

  • Empresaris, policies, militars, o altres professions repressives o amb interessos contraris als de la classe treballadora (seguretat privada, RRHH…).

  • Partits polítics o altres organitzacions satèl·lits als mateixos.

  • Sindicats participants en eleccions sindicals i comitès d’empresa.

Els criteris anteriors (excepte el primer) s’apliquen a la participació col·lectiva. En cas de que alguna persona d’un grup o col·lectiu convidat sigui membre al mateix temps d’un partit o sindicat no és inconvenient que assisteixi de manera individual. L’objectiu d’aquests criteris no és discriminar a ningú, sinó centrar-nos en la temàtica proposada, sense generar altres debats que, per la seva magnitud i complexitat, desplaçarien l’objecte d’aquesta trobada.

La participació al debat serà sempre individual, tot i que no serà cap inconvenient si alguna persona assistent desitja parlar en nom del seu col·lectiu.

Per últim ens agradaria demanar que les persones que tinguin previst participar ho facin des d’una perspectiva respectuosa i constructiva.

Ordre del dia:

Un cop rebuda la primera tanda de ponències, s’elaborarà un ordre del dia que reculli els punts principals tractats als textos. A partir d’aleshores, cada setmana s’enviaran les contraponències i textos complementaris que es vagin generant fins la data final, una setmana abans de la trobada.

Metodologia del debat:

El debat es dividirà en dues sessions principals: matí i tarda. S’establiran per part nostra les següents funcions: moderació, presa de paraula i presa d’actes. Si alguna persona convidada vol col·laborar en aquestes tasques, serà benvinguda.

Es farà una pausa de 30 minuts enmig de cada sessió.

A l’inici de cada punt es donarà la paraula a aquells participants que hagin realitzat ponències o textos, perquè de forma breu i resumida exposin els seus punts de vista.

Un cop finalitzades les exposicions, s’obrirà torn de paraula. Pel desenvolupament del debat s’aplicaran els criteris de moderació que adjuntem.

Recordem que l’objectiu és l’intercanvi d’idees entre companys, però a priori no hi ha cap proposta concreta per la que s’hagi d’arribar a un consens. Per tant, el debat podrà continuar sense arribar a cap acord fins que s’esgoti el temps estipulat pel punt corresponent. En aquest moment, es tancarà el torn de paraules i es passarà al següent punt.

Criteris de moderació:

  • S’ establiran un màxim de 3 intervencions per persona i punt (sense comptar les exposicions i al·lusions).

  • Cada intervenció no podrà superar els 5 minuts.

  • La mesa interromprà les intervencions que tinguin com a fi desviar-se del tema de la convocatòria o que no tinguin res a veure amb el punt tractat.

  • S’interrompran els debats monopolitzats per 2 o 2 persones ja que entorpeixen l’intercanvi entre la resta d’assistents.

  • Cada grup o assistent parlarà per sí mateix, i si fa referencia a altres grups o persones ho haurà d’explicitar.

  • Si hi ha intercanvi d’acusacions o malentesos personals entre els assistents, se’ls convidarà a que els solucionin fora de l’espai.

  • Es cridarà l’atenció a les intervencions excessivament llargues o repetitives.

  • No es permetran actituds ni comentaris sexistes, racistes o que fereixin les diferents sensibilitats dels assistents.

Finalització:

S’obre la possibilitat de realitzar una publicació amb tots els texts elaborats pel debat, si és que es considera que són interessants i que aporten alguna cosa positiva pel nostre moviment.

SALUT I BON VIATGE.

Share