UN ACUSAT DE MATAR A COPS UN TAXISTA INCULPA ELS SEUS AMICS DE LA PALLISSA

BARCELONA. EUROPA PRESS.- Un dels quatre acusats de matar un taxista de 50 anys a les portes d’una discoteca de Mataró (Barcelona) el juny del 2008 ha negat davant del jutge haver participat en la pallissa mortal.
Ha inculpat dos dels seus amics que aquest dimecres també s’han assegut en el banc dels acusats de l’Audiència de Barcelona.
L’encausat, Cristian S., de 18 anys en el moment dels fets i que porta tres anys a la presó preventiva, ha argumentat que tothom està en contra seva: “Hi ha gent que ho va veure. Estic a la presó per una cosa que no he comès. Que diguin la veritat”.
Cristian S., que estava amb alguns amics a les portes de les discoteca Activa de Mataró després d’assistir a la celebració del casament de la mare d’un company, va escoltar com un taxista insultava una de les seves amigues, pel que va acudir al lloc i li va demanar explicacions al conductor qui, segons ell, li va deixar anar “em cago amb la teva mare”.
Tot seguit, l’acusat va trencar-li el retrovisor i va aconseguir que el taxista se n’anés, si bé minuts després la víctima va tornar al lloc amb un bat de beisbol a l’altura de la cara i es “van agredir mútuament” a cops de puny fins que els amics el van apartar.
Segons ell, es va quedar a la vorera plorant i observant la pallissa fins que els agents de seguretat el van perseguir perquè ja havien tingut problemes amb ell.
“Em va pegar del revés amb el bat –la víctima–”, ha assenyalat el jove, i ha afegit que, quan suposadament el van apartar, va veure una de les processades, Pilar P., de llavors 20 anys, que agafava l’arma.

CONTRADICCIONS

També ha explicat que va veure l’home desplomar-se quan ell ja no participava en l’agressió, malgrat reconèixer a la vegada que va arribar a donar-li algunes puntades de peu, una contradicció que el Ministeri Fiscal ha remarcat.
Segons la Fiscalia, Cristian S. va clavar diversos cops de puny al taxista, i els processats Xavier B. i Albert M. van aprofitar la circumstància per clavar-li “fortes puntades de peu al cos i al cap recolzant-se fins i tot en els vehicles que es trobaven estacionats per poder pegar-lo amb més força”, i més tard Pilar P. va agafar el bat i també va participar en la pallissa.
La víctima va ser ingressada a l’hospital i va morir al cap de dos anys a conseqüència d’una “insuficiència respiratòria causada per les lesions lesives neurològiques produïdes”, segons la fiscal.
Davant del jutge, un altre dels acusats, Xavier B., de llavors 20 anys i també a la presó provisional, s’ha desvinculat de l’agressió afirmant que quan va arribar “el xivarri ja havia començat”.
Xavier B. ha assenyalat Cristian S. com a autor i ha exculpat el seu amic Albert M., també processat, amb el qual encara té bona relació a diferència de Cristian S., com ha puntualitzat aquest últim en la seva declaració.
Dos dels acusats han explicat que el dia dels fets havien begut molt en la celebració del casament i fins i tot havien consumit cristall de manera “involuntària”, una circumstància que la fiscal no ha considerat com eximent en les seves conclusions provisionals.
La Fiscalia veu els fets constitutius d’un delicte d’assassinat amb traïdoria pel qual demana una pena de 20 anys de presó per a cada un dels processats i una indemnització de 240.000 euros a pagar conjuntament els fills de la víctima i 50.000 euros a cadascun dels seus germans, a més d’abonar gairebé 400 euros pels desperfectes del taxi.

SALUT I BON VIATGE.

Share