TAXISTES DE LLEIDA DEMANARAN A LA PAERIA QUE SIGUI OBLIGATORI FER UN DIA DE FESTA

 Una trentena de propietaris plantejaran la proposta abans de l’estiu.

LLEIDA. SEGRE. M. MARTÍNEZ.- Una trentena de propietaris de llicències de taxis de Lleida ciutat demanaran a la Paeria que estableixi un dia de festa obligatori per a tots els vehicles, amb l’objectiu de limitar el nombre de taxistes en servei davant de la forta caiguda d’ingressos. Així ho van confirmar a SEGRE diversos professionals del sector, que van explicar que aquesta és la mesura que més acceptació ha tingut entre el col·lectiu, que també s’havia plantejat limitar els horaris de treball de cada vehicle. “Legalment, ja hauríem d’estar fent un dia de festa a la setmana encara que, ara mateix, cada propietari fa el que vol. El que demanarem a la Paeria és que ens ajudi a regular aquesta situació, fent que es compleixi la normativa”, va explicar un dels taxistes que donen suport a la mesura. En cas que es porti a terme, la proposta aconseguiria que cada dia hi hagués una vintena menys de taxis circulant. “Ens agradaria entregar la proposta a
l’ajuntament abans de l’estiu”, va apuntar el propietari d’una llicència.

Efectes de la crisi.

La caiguda d’ingressos generada per la crisi, que els taxistes calculen que ha sigut d’un 40 per cent, ha creat molt malestar al sector i va obrir un conflicte entre els propietaris amb assalariats i sense. Aquests últims van intentar limitar l’horari dels xòfers perquè només poguessin treballar durant la franja horària compresa entre les 19.00 i les 07.00 hores, la que té menys clients. Finalment, serà un jutge el qui decidirà si aquesta regulació és il·legal, com asseguren els que tenen assalariats. A part de regular horaris i festius, la cooperativa Tele Radio Taxi Lleida, que engloba 84 de les 99 llicències que ara hi ha a la ciutat, havia plantejat abonaments, promocions i campanyes de publicitat per intentar aconseguir nous clients.
Lleida no és l’única ciutat on els taxistes han hagut de prendre mesures per repartir-se el la feina davant de la crisi. El mes passat, 2.581 taxistes de Barcelona van aprovar que hi hagi torns rotatius de matí, de 06.00 a 15.00 hores, de tarda, de 13.00 a 22.00 hores i de nit lliure. Els taxistes convocats van votar entre quatre propostes per ajustar l’oferta a la demanda de taxis i intentar pal·liar així els efectes de la crisi.


SALUT I BON VIATGE.

Share